27 Kasım 2017 Pazartesi

C# Programming Guide

https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/programming-guide/inside-a-program/hello-world-your-first-program


C# basit derleyici

http://www.albahari.com/nutshell/

alıntı

C# bir dil.
.Net framework bir framework yani bir cesit kutuphane.
ASP.Net bu framework'un icindeki grup.
MVC ise .Net'den ve dilden bagimsiz, arayuz ve diger elemanlarin biribirine baglanma metodolojisi / teknolojisi / yontemi - nasil ifade etmek istersen oyle.
Uzun lafin kisasi, senin once dilin kendisini ogrenmen gerekiyor. Bosver ASP.Net, windows forms, WPF ... islerini. Once dili ogren. Kervan'i yolda duzmek de bir yaklasim ama bence once dili ogren.
C# Programming Guide
Ogrenmeye baslayinca, hep bir "hadi artik ekrana bir seyler yazdirayim, butona tiklayinca takla attirayim" durtusu vardir ama bu isin alfabesini ogrenmeden dalanlardan oyle sorular geliyor ki, "sen en iyisi limon sat" diyesim geliyor ama demiyorum tabii :)
Cok begendigim kitaplardan birisi de:
Joseph Albahari'nin C# X.0 in a Nutshell kitabi (X'in yerinde versiyon var, su anda sonuncusu 5, online yazimda erisilebilen 6 - Aralik 2015 tahmini cikis zamani). Kitabin verdigim linkine gittiginde LinqPad download linki var, onu indirmeyi unutma. O senin ogrenirken kullanacagin "yaz-boz" tahtasi gibi. Visual studio'yu filan sonra karistirirsin, ellerini once orada kirlet.
Eger "Ingilizcem yeterli degil" diyeceksen, o zaman once Ingilizce ogren.
Butun bu yazdiklarim senin cesaretini kirmak icin degil, dogru bir noktadan baslatabilmek icin. Yasin daha cok genc gorunuyor, ve bu is acikcasi epey calismayla deneme yanilmayla ogreniliyor. Simdi kopyala yapistir yaptigin kodlar, duzgun bir sekilde ilerlersen senin icin okuma yazma ogrenmek gibi anlam kazanacak.
Temelden basladiktan sonra, arada anlamadigin seyleri yine gel sor, yardimci olalim. Ama su anda yukaridakileri aciklamak sana pek fayda saglamayacak diye dusunuyorum.
Not: Henuz 0 noktasinda isen, ogrenmek icin secebilecegin baska diller de var (yuzlerce var). Bunlarin icinden Python ve Go (golang.org) hic de yanlis secimler olmaz. Ya da C# arti onlari ogrenebilirsin :)
C serisi (C, C++, Java, C#, D, Objective-C ...) diller genelde daha zor ogrenilen diller (zor ve kolay goreceli kavramlar).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mac adres formatı excel

excel iki nokta mac addres formatı Mac adresi karakterlerini üst üste iki nokta : iki nokta üst üste olacak şekilde excel dosyasında ayırır....